tillamess -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Egensydd Jakke

 

 

All right folkens. Spørsmålsrunden gikk ikke helt som planlagt! Fikk absolutt INGEN spørsmål. Haha. Jeg hadde egentlig regnet med det, siden jeg er såpass ny på bloggen enda. Men jeg prøvde likevell. Tenker jeg kansje må ha litt flere faste lesere før jeg tør å hive meg ut på en ny spørsmålsrunde.

Meen! Tenkte det var på tide med et nytt "Egensydd"-innlegg. Jeg la ikke ut noe sist uke, da det begynner å minke på bilder av syprosjektene mine. Har sydd mer enn dette, men har vært dårlig til å dokumentere de to siste årene på Kjole- og Draktsyerskfaget. Skal se om jeg finner noe i eskene mine etter hvert. Jeg har en sykt kul vaffeljakke jeg sydde for 2-3 år siden som jeg bare elsker, og har lyst til å vise dere etter hvert.

Uansett her har eg laget en slags jakke. Altså... Jeg vet egentlig ikke hva jeg tenkte på da jeg sydde denne. Haha. Dette er vel noe av det styggeste jeg har laget iløpet av min utdannelse. Men må vise dere likevell. Det er jo veldig sjeldent at alt man lager blir så fint hver gang når man enda er i læringsfasen, så jeg kjører på.

 

 

 

 #Jakke #Egensydd #Sy #Skredder-TMM

 • Femme indépendante

   

   

  Jeg har nevnt litt om et syprosjekt som er på gang. Tenkte det var på tide å oppdatere dere på dette. Her har jeg laget et moodboard av det som inspirerer meg, og som er en stor del av mitt design. Følelsene man får av disse bildene er akkurat de samme som jeg ønsker at dere skal sitte igjen med når jeg viser frem designene mine. Prosjektet er enda i idè-prosessen, men det er slik jeg ser for meg at det komer til å bli. Effekter som roser, fjær etc er noe som vil gå igjen i kolleksjonen. Denne lille kolleksjonen har jeg valgt å kalle "Femme Indépendante", som betyr "selvstendig kvinne". Det er hva min kreativitet førte meg til. Jeg gleder meg så utrolig mye til å få starte på dette! Stay tuned, og få med dere sluttresultatet som kommer etter hvert. Vil såklart oppdatere dere underveis også.

   

   

     #Syprosjekt #Kolleksjon #Moodboard #Selvstendig #Kvinne

     -TMM

   

 • Egensydd finkjole

   

  I dag har jeg tenkt å vise dere en kjole jeg sydde i 2012, altså første året på design og tekstil. Dette var vel en av de første kjolene jeg lagde. Som nevnt tidligere var jeg helt "rosa-gal", så kjolen ble selvfølgelig rosa. Jeg vet ikke hva det er, men den dag i dag elsker jeg fortsatt kombinasjonen av rosa med sorte blonder!!! Synes de kombinasjonene er så fine sammen. Men nok skriving, la oss komme til poenget.

                  


  Vet at bildene er av meget dårlig kvalitet, men slik må det bare bli på disse innleggene, fordi bildene ble tatt for 5 år siden. Og de lekre BH-stroppene som ødelegger helhetsinntrykket på kjolen. Men håper dere forstår poenget på designet. Haha.  #Egensydd #Design #Tekstil #Skredder #Svennebrev #Finkjole #Kjole  -TMM

 • Egensydd ytterjakke  I dag ville jeg vise dere en veldig spesiell ytterjakke jeg har laget. I den tiden var jeg ekstremt glad i rosa og blonder. Det er jeg jo forsåvidt nå også, men ikke like ekstremt. Haha. Det jeg kan huske da vi produserte denne jakken, er at den var utrolig dyr å produsere. Hovedstoffet på jakken er i 100 prosent ull som har relativt høy meterpris. Det var vel da jeg fant ut at det å lage slag og krage er noe av det mest utfordrende å sy! Det er så mange detaljer som skal gjøres bare for at kragen skal legge seg fint. Nå har jeg ikke sydd dette i ettertid, så det har nok bare med at jeg ikke har gjort slag og krage mange nok ganger! Heldigvis for meg så brenner jeg for kjoler/skjørt. Her er uansett litt bilder fra produksjonen.

                                Her er da resultatet - ikke helt ferdig. Manglet kun å sy den opp bak og litt damping. Har aldri brukt jakken, men nå sitter jeg her og vurderer å finne den frem og slenge den på!!! Jeg som ønsker å bli en kjent designer en gang i fremtiden bør jo skille meg litt ut(???). Haha.  Ønsker dere lesere en fin dag.
  #Egen #Sydd #Mitt #Design #TillaDesign #Rosa
  -TMM

   

 • Egen Sydd Julekjole

   

   

  Da var det på tide med det ukentlige innlegget med syprosjekter som jeg har hatt igjennom årene.
  Denne gangen har jeg tenkt å vise dere en julekjole jeg sydde i desember 2012. Dette var mitt 2. år på kjole- og draktsyerfaget, og merker stor fremgang når jeg ser gjennom disse bildene. Jeg har alltid (helt ubevisst den gang) blitt inspirert av brudekjoler, noe som viser godt igjen i klærne jeg har laget. Hovedstoffet på kjolen (party sateng) fant jeg på Fretex for 50,- kroner (butikkpris cirka 500 kroner). Totalt endte materialkostnadene på kjolen på omlag 250,- kroner da den var ferdigprodusert. Hadde jeg kjøpt det i butikk ville totalprisen på oppdraget vært rundt hele 15 000,- kroner (lærling pris)!!! Det tok cirka 60(+++) timer å produsere kjolen. Timebetaligen ligger på 200,- kroner per time (som lærling), og i tillegg kommer moms og materialpris. Skreddersydde plagg er veldig dyre og eksklusive. Men om man går til en systue, pleier de å ha fastpriser på diverse oppdrag.

  Her er uansett julekjolen jeg produserte. Bare for å nevne, så prøv å overse "fjortiss"-glitteret jeg har tatt på resultatbildet helt på slutten. Haha. Har dessverre ikke bilde av fronten på kjolen, men om det skulle være noe interesse for det skal jeg finne den frem.

   

                  


   

   

           Kjolen er todelt og man kan ta av det lange skjørtet.


  #Sy #Prosjekt #JuleKjole #Inspirasjon #Bryllup


  -TMM

 • Havfruekostyme til barn

   

   

  Tenkte å ha et ukentlig innlegg på hva jeg har sydd opp gjennom årene, så lenge "lageret" rekker.

  Vi i klassen fikk i oppdrag å sy barnekostymer til barnemuseet. Temaet var eventyr, og det skulle være lett å leke i for barna. Jeg er veldig fan av Disney og tenkte å gå for en prinsesse kjole. Men det var tydeligvis et veldig populært valg for de andre i klassen, så jeg endte opp med å sy et havfrue kostyme.

  Bildene er tatt med en HTC-mobil fra 2012. Men dere klarer fint å se resultatet!


                    Resultatet!

   


  #Havfrue #Kostyme #Barn #Skredder #Veien #Til #Svennebrevet 

   

   

  -TMM

 • TillaKjolen


  Okey! Jeg klarer ikke å vente med å dele denne shooten med dere!!!

  Tenkte å vise frem min aller første kjole, som fikk være med på en helt unik Shoot. Jeg bare elsker fotograf Helle Navratil!!! Hun er så flink med redigering, og hun har sitt helt eget preg på alle bildene hun tar! Helt fantastisk når ting er litt utenom det vanlige. Bildene hennes er fulle av liv og man blir glad av å se på dem.
  Fikk spørsmål fra henne om hun kunne få bruke tillakjolen min. Hun hadde lagt merke til den i utstillingsvinduet i butikken på grunn av alle de flotte fargene. Såklart takket jeg ja!

      

  Fotograf: Fotograf Helle Navratil (på Facebook)
  Makeup og Hår: Makeup Artist - Tale Grude
  Blomsterdekor: Oscar Eriksen
  Modeller: Nathalie Nuo Lao, Elisabeth Ruchi og Marit Aak
  Stylist: Tiril Marie Michaelsen (Meg selv)

 • 10 Rare ting jeg gjør

   

   

  10 rare ting om meg. Siden jeg er ny på bloggfronten, tenkte jeg at det hadde vært litt artig om dere blir litt bedre kjent med meg!
  Så her har jeg skrevet ned noen rare ting om meg selv! Håper jeg ikke er alene om alt dette da!

      

  1. Jeg må alltid skylle glasset 3 ganger, og dunke det 3 ganger før jeg kan fylle i vann. Det er faktisk merkbar forskjell. Skal noen hente vann til meg, er det ekstremt viktig at de gjør det også!

  2. Takler ikke å gå over kumlokk.

  3. Kan plutselig begynne å blunke med øyet! Håper ikke jeg har blunket til noen. Prøver ikke å flørte i så fall! 

  4. Som jeg nevnte i mitt aller første innlegg her på bloggen. Jeg sa at jeg var tankefull. Vell, snakk til meg, og plutselig har jeg kortsluttet og stirrer tomt ut i luften, fordi du nevnte ordet potet f.eks. Da kan jeg begynne å tenke over hvordan poteter dyrkes og arbeidet rundt dette osv. Kjæresten min er dessverre vitne til dette veldig ofte, og han kan ende opp med å snakke om denne poteten i 3 minutter før jeg kommer til meg selv. Stakkars.

  5. Når jeg har fri, liker jeg alltid tanken på å stå opp tidlig uansett. Jeg kan godt våkne "tidlig", men ender som oftest opp med å spille "Hay Day" på mobilen i 2 timer før jeg står opp.

  6. Jeg går utrolig fort! Har hele livet hørt dette, og jeg ender alltid opp 10 meter foran de andre. Forever outsider...

  7. Når jeg ligger på hotell misbruker jeg alltid varmtvannstanken på det groveste! Jeg er sikker på at alle skattepengene jeg har betalt for året går til å varme opp varmtvann på hotellet... Håper jeg ikke er alene om den da, for det er jo såååååå deilig! 

  8. Når jeg snakker og lever meg godt inn i det jeg forteller, kan jeg begynne å lage ansiktsuttrykk og vifte på armer og ben (og tær spesielt)!! Så flaut. Har veltet et par glass i min tid, kan du si. 

  9. Når jeg blir nervøs og ukomfortabel begynner jeg å stamme veldig mye. Stammer ikke i det hele tatt dersom jeg føler meg trygg.

  10. Sist, men ikke minst! Jeg vasker hendene ekstremt ofte! Har jeg vært ute i postkassen og hentet post, ja da er det rett inn på badet og vaske hendene etterpå!  Her har dere 10 rare ting om meg! Så hvorfor ikke avslutte med ett rart bilde av meg og en venninne en sen lørdags kveld.                                   


  #Om #Meg #Rare #Tics #Bli #Kjent

   

   

  -TMM

   

 • Tilla Design

   

   

  Som skredder i brudesalong er aldri dagene like. Får stadig nye forespørsler om oppdrag. De omfatter alt fra plagg som skal til fotografering, til private oppdrag og forbedringer på kjolene i butikken. Jeg klarer dessverre ikke å takke ja til alt, da tiden ikke alltid strekker til. Selv de minste forandringer på et plagg, visuelt sett, kan bli ekstremt tidkrevende.

  Tenkte bare å vise dere noen bilder fra siste syoppdrag. Ble spurt om å sy et skjørt/kjole, hvor temaet var fasong. Jeg fikk et inspirasjonsbilde som utgangspunkt, og lot kreativiteten gå fritt derfra. Dette ble da resultatet!
   

  Fotograf Marie Nystad
  Modell: Gentiana Gorani
  Designer: Tiril Marie Michaelsen (TillaDesign)  #Tilla #Resultat #Design #Fashion #Modell #Foto #Shoot #Fotoshoot


  -TMM

   

 • TillaMess

  Hei! Jeg Heter Tiril Marie Michaelsen 22 år og bor i Stavanger. Her skriver jeg om mine interesser, meninger, livet og min vei som Brudedesigner. Håper du finner bloggen interessant<3

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde  hits