Forlatt (tillamess)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Forlatt

 

Gud for en dag det var i går! Sitter igjen med verdens beste følelse.

Vi har fått liggebesøk i helgen av lillesøsteren (Amalie) til kjæresten min. Veldig koselig. Jeg jobber hver eneste lørdag, så lørdagsrutinen er at de kommer ned på jobben min og møter meg. Så går vi å shopper på Monki, og etter det tar vi en kopp kaffe på Deli Deluca (favorittplassen). Det er veldig fredfullt og stille der, derfor er det så kjekt å kunne sitte der og prate. Men rutinene våre fikk en brå stopp.

 
For et par dager siden satt jeg og min kjære på Deli og drakk kaffe. Da bemerket jeg en due som var så skrøpelig og tok halsen opp og ned hele tiden. Den stod inne i et grusbed ved siden av Deli. Jeg tenkte kanskje at den hadde satt noe fast i halsen og at den var i ferd med å dø eller noe. Jeg gikk derfra med dårlig samvittighet og har tenk på denne stakkars duen siden!!! I går da vi satt på Deli fikk vi øye på den igjen!!! På samme plass og samme bevegelser på halsen! Jeg kjøpte en bolle og gikk ut for å mate den da den så veldig tynn og stakkarslig ut. Den viste ingen oppmerksomhet for maten, selv om smulene traff den skrøpelige lille kroppen. Vi gikk litt nærmere og plutselig fløy den vekk(??). Jeg forstod ingenting - kunne den fly? Vi satte oss inn igjen og den kom straks flyvende tilbake til den samme plassen. Det var da jeg forsto at den ikke hadde satt seg der for å dø (for da hadde den vert død for lenge siden). Jeg forsto at den bare var hjelpesløs og trengte hjelp, slik at den ikke ville dø av at den sultet ihjel eller noe lignende. Det var da jeg søkte opp dyrebeskyttelsen på facebook, fikk tak i nummeret og fikk kjæresten til å ringe. Vi fikk et privatnummer til ei som tok seg av fugler i Stavanger. Hun var der på flekken, og var utrolig ivrig etter å fange den. Hun hadde med bur og håv som redskap. Kjæresten min og "fugledamen" prøvde å fange den, mens jeg og Amalie satt inne og fikk med oss hele "showet". Det var litt av en utfordring skulle det vise seg! Duen fløy ut på veien og flyttet seg ikke. Det var full trafikk og biler kom fra alle kanter! Vi var sikre på at duen ville bli påkjørt! Men så viste det seg at det faktisk finnes utrolig mange snille og omtenksome mennesker! I full trafikk svinget de forbi duen. Bussene gjorde det ikke, men heldigvis er bussene litt breiere... Når trafikken hadde roet seg, sprang kjæresten ut på veien og "skremmte" den bort, slik at den forhåpentligvis kunne fly til en tryggere plass. Det gjorde den. Til slutt klarte de endelig å fange den, takket være kjæresten min som la inn livet som innsats og heiv seg over den mens den var i luften!!! Hun puttet den i buret med et godt teppe og jakken sin over buret, slik at den skulle holde varmen. Nysgjerrig som jeg var, spurte jeg om hun kunne se hva som feilet duen. Duen var en ung voksen. Den hadde enda nebbet til en babydue og var egentlig ganske ung. Dette kunne hun se på det klumpete nebbet dens. Den var også litt tynn. Hva som egentlig feilte den var uklart.  Hun skulle uansett ta den med seg hjem og stelle med den. <3

Jeg føler meg så utrolig bra! Duen var redd og hjelpesløs. Alle fortjener trygghet og å bli tatt vare på i nød! Uansett om en "BARE" er en due. Dersom du ser en skadet fugl i Stavanger-området: ta kontakt på 93 41 96 38. Hun jobber privat og får ikke betalt, så dette er en dame som virkelig brenner for fuglelivet i byen. Bor du andre steder så ikke nøl med å kontakte dyrebeskyttelsen. Det gjorde vi, og fikk nummeret derfra. Hun var så utrolig glad for at vi hadde tatt kontakt, for det er veldig få som faktisk ringer. Man har jo liksom bedre ting å gjøre enn å bry oss om en skadet og redd fugl. Tenk over neste gang hvor grusomt den faktisk har det, med oss store mennesker som bare tramper forbi og bråker og herjer. Tenk å være skadet og ha det vondt og være så ekstremt redd. Dyr har faktisk rett på et godt liv de også, på lik linje med oss. Det synest hvertfall jeg. Det letter hvertfall på samvittigheten og man føler seg utrolig bra etterpå. Uansett om duen skulle bli avlivet pga sykdom eller får "behandling" så slipper den å ha det vondt mer.

 Etter dagens gjerning spise vi sushi og koste oss. Timene gikk, og vips så satt vi i sofaen hjemme i leiligheten og kranglet om hva vi skulle se på Netflix. Altså det er greit å være to og krangle om dette, men det å være tre... Vel, jeg endte opp med å spille Kabal, kjæresten ryddet og Amalie satt på mobilen og koste seg med sine sosiale medier. Haha.

 
Håper dere hadde en fin Lørdag.

 


#Dyrelivet #Fulelivvet #Sushi #Helg


 


-TMM

 


 • 05.03.2017 kl.16:15
  Jeg håper du får en fin søndag :-)
  05.03.2017 kl.16:18
  Victoria Larsen: takk og i like måte :D


  Skriv en ny kommentar

  TillaMess

  Hei! Jeg Heter Tiril Marie Michaelsen 22 år og bor i Stavanger. Her skriver jeg om mine interesser, meninger, livet og min vei som Brudedesigner. Håper du finner bloggen interessant<3

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde
  hits