Kroppsfasong (tillamess)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Kroppsfasong

 

 

 (Bilde lånt fra Google)

 

Som skredder og selger av brudekjoler kommer jeg alltid opp i situasjoner hvor kundene spør meg om hvilken fasong de er og hva som passer dem. Merker at dette er noe mange ikke vet, og trenger hjelp med. Heldigvis for meg, kan jeg veilede kundene mine, og de ender alltid opp i den "rette" kjolen som altså er "the right one".

Nå i dag finnes det så utrolig mange kroppsfasonger. Jeg forstår at det er mange kvinner som ikke vet hvordan de skal kle seg for å få frem det beste ved seg selv (når dette er sagt, finnes det utrolig mange flinke også)!


Tenkte å skrive litt om de fire grunnleggende fasongene. De kalles timeglass, rektangulær, eple og pære! Kroppene varier såklart svært mye innenfor disse sjangrene, men de er gode pekepinner å gå etter når en skal kle seg opp. Legger også med noen enkle collage, som en liten inspirasjon.

 Timeglass: Timeglassfiguren er nok en av de letteste å kle. Her kan du kjøre på med både stramme topper og stramme buksee. Buksene bør ha høyt liv, slik at du får frem den smale midjen. Blyanskjørt er også veldig flatterende. Om man ønsker å gå for en boyfriendbukse, er det viktig å ha på en stram overdel, slik at du ikke ser større ut enn det du er. Dette gjelder også dersom man har en en stor overdel - da må du ha en stram jeans. V-hals er faktisk også med på å fremheve midjen. Lurt å velge sko som er avrundet eller med åpen tupp.

 

  

Sam Edelman ELEANOR Platåsandaler pink powder / WAL G. Cape oatmeal / comma, Blyantskjørt dark blue
 

 


Rektangulær: Denne kroppsfasongen vet jeg at det er mange kvinner som har problemer med å kle. Man føler seg ikke feminin nok, uansett hva man tar på seg. Kan fort se litt maskulint ut om man kler seg feil! Her er det viktig med utrigninger, helst en avrund og litt dyp. Båtutrigning er også en vinner. Den kutter av litt av bredden på skuldrene, og da får man et smalere uttrykk. Bukser eller skjørt med folder som gir volum ved hoftepartiet, er med på å gi mer fasong. Asymetriske skjørt vil også være med på å gi bakenden din et løft. Lurt å gå for sko med rund tupp. Her kan du kjøre "glam" for å få et enda mer feminint utrykk. Kjør på!

 

MICHAEL Michael Kors FLEX Klassiske pumps black / WAL G. Bluser electric blue / ONLY ONLNEOLINE Plisséskjørt black
 
 
 

Eple: Eple er nok den vanskeligste fasongen å kle opp. Fasongen er veldig rundt, og de fleste kommer til denne fasongen når de blir eldre. Viktig å ha denne i bakhodet. Her er det fort gjort at en gjemmer seg bort i store klær - ikke gjør dette! Kjør på me kløft og dype utringninger. Eplefasongen har som regel noen lekre slanke ben i forhold til overkroppen, så det er viktig å ikke kjøpe "skinny jeans"! Gå heller for en jeans med litt vidde nede ved ankelen, helst en slengbukse (dette er også inne i motebildet idag). Skjørt bør være helt flatt i fronten, og sitte godt inntil kroppen ved hoftene. Lurt å fremheve de slanke anklene ved å gå for noen smale hæler.

 

Mai Piu Senza Høye hæler phard / Sportmax Code FRESCO Bluser weiss / Jeans Stina Bootcut
 

 

Pære:  De fleste av oss har en pærefasong. Her er det viktig å sette fokus rundt den smale midjen din, ved hjelp av et belte eller lignende. Veldig kledelig med små topper. Unngå bukser med sidelommer. Dette vil gjøre deg mye større. Bruk helst flate bukser uten for mye "dilldall" som stikker ut!  Har man pærefasong har man som regel kraftige legger og ankler. Gå for rette Boots som er med på å dekke til. Her kan du forsåvidt kjøre på med hvilket skjørt du måtte ønske, bare husk å ha en stram overdel. Kjoler vil også være svært flatterende. Ha fokus på at kjolen bør være tettsittende i livet .
 

Even&Odd Høye hæler med åpen front black / Supertrash Kjole black


 

 

Håper dette var til hjelp for dere.#Kroppsfasong #Timeglass #Rektangulær #Eple #Pære #Tips

 -TMM 

  
 • Skriv en ny kommentar

  TillaMess

  Hei! Jeg Heter Tiril Marie Michaelsen 22 år og bor i Stavanger. Her skriver jeg om mine interesser, meninger, livet og min vei som Brudedesigner. Kommer til å være en ærlig og åpen blogg. Håper du finner bloggen interessant<3

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde
  hits