Den andre verden (tillamess)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Den andre verden

 

Tenkte å dele en veldig personlig historie med dere idag. Ikke mange vet om dette, kun de aller nærmeste. Føler dette er viktig å få skrevet om, for jeg vet at dette kan ødelegge for så mange psykisk. Jeg skal fortelle dere om meg selv og min største frykt.

 


 

 

Jeg hadde en periode i livet hvor jeg slet med søvn. Jeg holdt meg våken hele natten, og sovnet ikke før noen i huset hadde stått opp. Døgnrytmen min var ødelagt. Jeg taklet såvidt jobb, skole eller andre ting fordi jeg var utslitt og sov til langt utpå dagen. Uten at jeg tenkte over det, havnet jeg i en boble. Den var av det mørke slaget. Dagene fløy så fort forbi at jeg fikk ikke gjort noen ting. Det å komme seg ut av denne bobla er ikke lett når man ikke er klar over at den eksisterer.
 

I ettertid har jeg funnet ut at det faktisk også er veldig mange andre som opplever dette én eller flere ganger i livet. 25-40 prosent! Men det er ikke mange som vet hva dette er. Heldigvis har temaet fått langt mer oppmerksomhet de siste årene, og det er mye informasjon rundt det på internettet. Da jeg selv opplevde det for første gang, gikk jeg i ettertid rundt og mistenkte at jeg var gal, eller at det eventuelt spøkte på rommet mitt! Men det var før jeg begynte å lete på internett etter svar. Det finst mange meninger rundt dette, så det er vanskelig å vite hva man skal tenke. Jeg har hvertfall funnet ut hva jeg velger å tro på.

Dette opplever jeg jevnlig også den dag i dag, men i mye mindre grad. Jeg har lært meg å styre unna hver gang jeg kjenner noen tar tak i meg eller hvisker i øret mitt. Mange opplever dette forskjellig. Noen ser, noen hører, føler og noen kan se seg selv ligge og sove i sengen ("ut av kroppen opplevelse"). Det er veldig skremmende fordi alt føles fullstendig ekte ut. Jeg sliter litt med hvordan jeg skal formulere meg for at dere skal forstå hva jeg virkelig mener når jeg sier ekte. Man kan virkelig føle på seg at det skjer ting rundt seg. En hører stemmene tett inntil øret, pusten i nakken, skrittene på gulvet og berøringen. Det føles så realistisk at en ikke klarer å skille det fra virkeligheten. Utrolig ekkelt! I øyeblikket tenker man selv at man skal dø. Hvertfall jeg. Så nå kommer skildringen min av mitt første møte med det som jeg ønsker å kalle en annen verden.

  


Jeg satt ved PC´en en sen lørdagskveld. Klokken var litt over tolv på natten. Lyset begynte å flimre, og et par sekunder etterpå forsvant nettet. Det stod at det var en feilkobling. Jeg stivnet helt til der jeg lå i sengen. Jeg tok meg til å si høyt "jeg skal bare si hade", og brått slo internettet seg på igjen. Jeg fortsatte chattingen. Cirka 15 minutter senere skjedde det samme - flimring i lyset og elektrisk knitring - feilkobling på internettet. Jeg lukket straks PC´en og la meg til rette i sengen. Jeg sovnet.

Jeg drømte at jeg var på den gamle jobben min, på bakrommet for å stenge. Der sto det fem "skyggemenn" i en sirkel rundt meg. Jeg var ikke redd dem - de var bare irriterende. For jeg ville jo bare komme meg hjem. Jeg gikk ut fra sirkelen de hadde dannet rundt meg, og mot døren. Før jeg åpnet døren kikket jeg ut dørvinduet. Der sto det enda en "skyggemann". Han skilte seg ut fra de andre. Han hadde hatt og frakk, i motsetning til de andre som var mer uklare og anonyme. Han viste meg "stopp" med hånden sin - som om han prøvde å advare meg mot å passere døren. Jeg ble enda mer irritert - jeg ville jo bare HJEM!!! Jeg åpnet døra, og da traff det meg rett i ansiktet. En blitz og et kraftig slag rett i pannen. Jeg satt i sengen da jeg kom til meg selv. Jeg var så søvnig at det ikke helt gikk opp for meg hva som egentlig hadde skjedd. Jeg la meg ned for å sove... Sekunder etterpå kom blitzen og jeg fikk enda et slag i pannen. Igjen satt jeg oppreist i sengen. Tenkte ikke så mye over det denne gangen heller. La meg ned atter en gang, trøtt som jeg var. Men før jeg rakk å sovne, var det noen som satte seg oppå meg og hvisket meg i øret. En mannsstemme spurte "Er du syk?". Før jeg fikk tid til å gjøre noe, ble hele kroppen min holdt nede. Jeg kunne ikkje bevege meg, snakke eller åpne øynene! Alt jeg kunne gjøre var å lytte og føle. Alt jeg hørte var susing, og det jeg følte var to hender gripe rundt halsen min. Jeg fikk nesten ikke puste og kroppen min va totalt paralysert. Jeg kjempet desperat for å komme meg løs. Det er uvisst hvor lenge dette varte! Det kan være snakk om sekunder eller minutter. Det følte hvertfall som en evighet! Til slutt klarte jeg å lirke litt på foten min, og plutselig slapp alt tak! Kvelingen, trykket og susingen var helt borte!
 


Dette er min aller første hendelse av mange, og det var for meg helt ukjent og ekstremt skremmende. Jeg hadde store problemer med å sove dersom ingen andre i huset var våkne. Jeg var livredd for at det skulle skje igjen. Dette blir kalt for søvnparalyse, og det forekommer oftest om man stresser mye. Da jeg ble mer opplyst rundt dette gikk alt mye bedre, men det tok lang tid før jeg klarte å legge meg uten å ha det i bakhodet. Etter at jeg ble sammen med kjæresten ble alt mye bedre, men den dag idag liker jeg fortsatt ikke å legge meg alene. Jeg MÅ alltid ha noen ved siden av meg i sengen. Dersom kjæresten er borte er jeg nødt til å sove hjemme hos mamma, eller ha noen overnattende.
 

Håper dette innlegget kan virke opplysende dersom noen har hatt lignende opplevelser. Hadde jeg visst hva dette dreide seg om tidligere, og at det er nokså utbredt, spesielt blant ungdom, ville jeg nok spart meg for mye redsel og bekymring. Dette ødela en liten periode for meg, men jeg kom veldig godt ut av det til slutt. Bildene jeg har valgt å bruke, er de som illustrerer hendelsene meget godt.


 

(Alle Bildene er lånt fra Google)

 

#Søvnparalyse #Søvnløs #Opplevelse #Min #Historie #Den #Andre #Verden

 

 

-TMM
 
 • Skriv en ny kommentar

  TillaMess

  Hei! Jeg Heter Tiril Marie Michaelsen 22 år og bor i Stavanger. Her skriver jeg om mine interesser, meninger, livet og min vei som Brudedesigner. Kommer til å være en ærlig og åpen blogg. Håper du finner bloggen interessant<3

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde
  hits